سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا تلفنهای هوشمند به مکالمات ما دسترسی دارند؟

آیا تلفن‌های هوشمند به مکالمات ما دسترسی دارند؟

 

تلفن‌های همراه به قدری در زندگی ما نفوذ کردند که اگر قصد جاسوسی در زندگی مارا داشته باشند می‌تواندد خصوصی‌ترین اتفاقات زندگی‌مان را نیز برملا کنند چون حتی دیگر در حمام نیز گاهی همراه ما هستند از طرفی دیگر اتفاقاتی افتاده است که این شک را در دل ما زند می‌ند که مبادا تلفن‌های همراه واقعا جاسوسانی کوچک برای برملا کردن اسرار ما هستند اتفاقاتی نظیر آن که به محض صحبت راجع‌به یک محصول تبلیغ آن را در گوشی‌ خود مشاده می‌کنیم این اتفاق در ظاهر عجیب و یا حتی ترساک را واقعی تر میکنند اما آیا واقعا اینچنین است!! آیا تلفن همراه هوشمند یک وسیه‌ی خطرناک برای حریم شخصی ما است؟

 

 

  

فعالان پشت صحنه کامپیوترها

 

در زبان ماشین روش‌های متعددی برای یادگیری وجود دارد، مثل طبقه بندی ، دسته بندی ، رابطه داده‌ها و یادگیری تقویتی که درفیلتر و تجزیه و تحلیل داه‌ها به سیستم‌ها کمک می‌کند. در یادگیری تقویتی  ( Reinforcement Learning) ماشین مانند کودکی در مواجهه با آزمون و خطاها پاداش دریافت می کند که این دریافت پاداش یا عدم پاداش موجب بهبود عملکرد سیستم می شود. لمس یک لایک (Like) معمولی یا کلیک بر روی لینکهای پیشنهادی درواقع همان پاداش سیستم است که پیغامی درباره علاقمندیها و اولویتهای بعدیتان به عامل RL منتقل می کند. در واقع الگوریتم های هوش مصنوعی (AI)

به فعالان پشت صحنه در جمع آوری منبع عظیمی از داده‌های شخصی سازی شده کمک خواهد کرد تا فضای کلی شبکه اجتماعی مخاطبان ساخته شود و کاربران را بر اساس میزان توجه و تعاملشان رتبه بندی می‌کند. حال وظیفه اصلی الگوریتم‌های هوش مصنوعی جدی تر شده که با ارتباط بین داده‌های کاربر و هم چنین داده‌های جمع آوری شده از دوستان و اعضای خانواده به یک دسته بندی نهایی برای ارائه بهترین پیشنهاد به کاربر برسد. بنابراین مثلا فیس بوک بدون نیاز به شنیدن مکالمه شما با دوستانتان، می تواند کالایی که به تازگی آنها خریداری کرده اند را به شما پیشنهاد دهد.

 

گوشی‌هایی هوشمند با گوشی‌هایی تیز

 

آنچه که اغلب دیده می‌شود این است که کاربران فضای مجازی به صورت ناخواسته و ناخودآگاه اطلاعات دقیقی از خصوصیات شخصی وعلاقه مندی‌ها و یا حتی نیازمندی‌هایشان افشا می کنند که تلفن‌های هوشمند همراه با صدور مجوزهای قبلی صادر شده از سوی کاربر؛ نسبت به ذخیره آنها اقدام می کنند. این مجوزها به کوکی‌های اول شخص و شخص ثالث این اجازه را می دهند که جزئیات مشخصی از تعامل مخاطبان با فضای مجازی را ذخیره و یا این اطلاعات را به مقصد مشخصی ارسال نمایند، به عنوان مثال کوکی‌های اول شخص مانند اطلاعات لاگین موجب می شود تا در مراجعات بعدی نیاز به وارد کردن نام کاربری و رمز عبور نباشد و فیلدهای مربوطه به صورت خودکار تکمیل شود. ولی کوکی‌های شخص ثالث که اغلب خارج از وب سایت مد نظر مخاطب قرار دارد و عمدتا شامل شرکت‌های بازاریابی و تبلیغات می شوند ؛ ضمن همکاری با وب سایتها یا اپلیکیشن های شخص اول از طریق اجازه دسترسی به داده های مخاطبان امکان رصد و ذخیره اطلاعات کاربران را خواهند داشت. اجازه دسترسی به کوکیهای شخص ثالث معمولا از طریق کلیک بر روی POP UP یا لینک تبلیغات صادر می شود. بدین ترتیب تبلیغ کننده با ترسیم الگوریتم های متعدد از روتین ها؛ خواسته ها و نیازهای مخاطب بر اساس معیارهایی مثل سن, جنسیت, موقعیت مکانی, قد, وزن و سرگرمی به صورت پیوسته برای افزایش محبوبیت محصولات پیشنهادی تلاش می کند. بنابراین تبلیغ کنندگان با دسته بندی جزئی تر اطلاعات ؛ الگوریتم های توصیه ای خود را بهبود می بخشند و بهترین پیشنهادات خود را متناسب با نیازهای کاربران ارائه می کنند. 

 

تعیین حد و مرز حریم خصوصی در فضای مجازی

 

علی رغم این که سازندگان اپلیکیشن‌ها شرایط واضح و شفافی از مجوزهای لازم برای جمع آوری؛ ذخیره و استفاده از داده‌ها را برای مخاطبانشان توضیح می‌دهند, کاربران در تائید و رد این مجوزها حساسیت ویژه ای نشان نداده و عمدتا بدون توجه به لزوم صدور این مجوزها اقدام به تائید کلی لیست آنها می نمایند. به عنوان مثال مجوز دسترسی به دوربین و میکروفن گوشی موبایل، برای اپلیکیشن‌هایی مانند واتس آپ و اینستاگرام ضروری می‌باشد، زیرا در غیر این صورت امکان خدمات رسانی وجود نخواهند داشت، ولی مجوز استفاده از مکان یاب برای یک اپلیکیشن بازی و سرگرمی ضرورت چندانی ندارد. بر اساس تحقیقات انجام شده افرادی که نگاه کاربردی تری به این فضا دارند؛ پیشنهادات هوش مصنوعی را به توصیه‌های انسانی ترجیح می دهند؛ چرا که این پیشنهادات کاربردی احتمال خرید کالاهای غیر ضروری را در دراز مدت به حداقل می رساند.

 

غیر قابل پیش بینی باشید

 

لازم است که با رعایت یکسری نکات به ظاهر ساده مقدار داده‌های اشتراکی خود را به حداقل ممکن برسانید. اولین گام برای این مقصود؛ بررسی منظم مجوزهای اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی هوشمندتان است. حتی المقدور تلاش کنید از حسابهای شبکه اجتماعی برای لاگین در وب سایتها یا خدمات دیگر استفاده نکنید. در اغلب موارد می‌توانید برای ورود به وب سایتها از طریق آدرس ایمیل اقدام کنید که راهی مطمئن تر و امن تر می باشد. بهتر است در وبگردیها از شبکه خصوصی مجازی در دستگاه هوشمند خود استفاده کنید تا IP شما مخفی و فعالیت های آن لاینتان رمز نگاری شود.

 

می‌خواهید مطمئن شوید؟!!!

 

برای اینکار فقط کافیست به بخش Setting گوشی همراهتان رفته و بعد از محدود کردن دسترسی میکروفن برای تمام اپلیکیشن‌ها، محصولی را که تاکنون جستجو نکرده اید را انتخاب کرده و در مورد آن چندین بار با دیگران صحبت کنید. اگر تا چند روز بعد اتفاقی نیفتاد و تبلیغاتی مرتبط با آن موضوع دریافت نکردید، مطمئن باشید؛ گوشی هوشمندتان جاسوسی شما را نمی‌کند.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز